Reisblog dag-10

Dag 10 :Woensdag 25 juli: Universal Studios

De eerste dag in LA

Vanmorgen heel vroeg vertrokken met de auto van Trevor en Renate (1 van de 3 die ze hebben !) Via de drukke snelwegen van LA naar Universal studios gereden. Ging eigenlijk best wel makkelijk, parkeren was goed geregeld en we waren om 09.00 uur al in de studios en het park.

Op het park aangekomen toch besloten om de speciale studio tour te boeken zodat we ook op de sets mogen lopen en zelfs uitleg krijgen op een binnenset van de serie “Parenthood”.

We kwamen ook nog op de set waar ooit ” Back to the future”  is gefilmd en we mochten naar de Town Hall lopen om een aantal foto’s te maken De set wordt nu gebruikt voor diverse andere series en films maar je herkende zeker nog de omgeving uit de film. Daarna doorgelopen over de diverse buitensets van oa War of the Worlds en oudere films.

Ook bevatte de tour ook nog een bezoek aan de opslagruimtes van alle film materialen van Universal. We zagen naast stoelen, banken, tafels, telefoons, lantaarnpalen ook de rekwesieten van  ET !

Uiteindelijk hebben we de diverse attracties nog gedaan oa. Terminator 3D, Jurrasic Park, The Simpson,  en Waterworld.

Het is al na 20.30 uur  als we het voor gezien houden. We hadden nooit verwacht dat we hier zo lang zouden blijven, maar het was een fantastische dag. We hebben van vandaag nog 80 foto’s meer en veel speciale verhalen als we weer thuiskomen.

Pas om 21.30 komen we weer bij Trevor en Renate aan en parkeren de auto naast onze camper. We besluiten nog even bij ze naar binnen te gaan en komen pas na middernacht bij hun weg! Veel te laat,  maar o zo gezellig. Ik zal morgen nog een foto maken van hun huis en onze camperplaats. Morgen de tweede dag in LA en omgeving.

Overnachting 9 : van 24 tot 25 juli Woonhuis Renate Damhuis, Agoura Hills

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *