Reisblog dag-13

Dag 13: Zaterdag 28 juli: Mount Jacinto state park

Na een zeer warme nacht(het werd niet kouder dan 27 graden) hebben we heerlijk ontbeten en zijn gaan rijden naar Palm Springs om daar de gondel naar boven te nemen. Op 2600 mtr hoogte is het maar 20 graden ipv de 44 graden in Palm Springs.

Boven aangekomen waaide er een heerlijk briesje en besloten we de Desertview trail te gaan lopen.

Op een werkelijk fantastische wandeltocht door dit park hebben we veel vergezichten gezien van de berg in het woestijndal.

Het landschap is zeer afwisselend en we zien wederom veel eekhoorns en vogels. Speciaal voor Jos Bekke hieronder niet een Blue Joe maar door ons omgedoopt tot ” Blue Jos”

In het bos werden door bordjes her en der veel uitleg gegeven over het bos en de berg. Ook moesten we de bomen ruiken. Deze roken allemaal naar caramel en butterscotch. Echt waar !

Na een fantastische dag helaas weer naar beneden de warmte in. De gondel is wel iets anders dan de gondels die we kennen van de¬†wintersport. Deze gondel draait op de rit naar boven en naar beneden 2x 360 graden zodat iedereen de hele omgeving kan zien. Ook is er een ” bestuurder” in de gondel aanwezig die elke keer waarschuwt als we een mast passeren. Dan schommelt de grote gondel namelijk een beetje……. Typisch amerikaans al die waarschuwingen.

Daarna gaan we weer eens boodschappen halen, maar nu in een van de mondaine winkelcentra van Palm Springs (dure buurt hier in de woestijn)

Vanavond lekker eten. Hamburgers, opgebakken aardappelen en sla a la Anja, Heerlijk! Dan wachten totdat de zon onder gaat en lekker buiten genieten van de stilte en de rust op dit zeer mooie en zeer schone RV park.

Overnachting 13: van 28 op 29 juli Shadow Hills RV Resort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *