Reisblog dag-15

Dag 15: Maandag 30 juli van Kingman via de Route 66 naar Williams

Nadat we gisterenavond nog een tijdje na hebben gepraat met onze oostenrijkse buren over hun vervolg naar LA zijn we vanmorgen vertrokken om een groot stuk van de route 66 te rijden van Kingman naar Williams. Dit is een orgineel stuk (100 km) van de Route 66. Onderweg kwamen we allemaal vergane glorie tegen uit de dagen dat de Interstate 41 er nog niet was. Deze interstate heeft de teloorgang ingeluid van de Route 66. Onze eerste stop was bij een verlaten tankstation.

Ondwerweg kwamen we ook heel veel motorrijders tegen die allemaal de route 66 een stuk rijden. Plotseling ging onze radio volledig automatisch op een soort noodzender staan.  Dit bleek een weerwaarschuwing te zijn voor  hevige regenval en onweer bij ons in de buurt. De radio was niet meer op een andere zender te zetten totdat je 5 min. lang de waarschuwingen had aangehoord. We waren nog geen 10 mijl verder of we kregen inderdaad een behoorlijke bui over ons heen.  Maar de waarschuwing voor ” flooding of the road”  was voor ons niet van toepassing. Gelukkig klaarde het weer snel weer op en arriveerden we in het mooie plaatsje Williams.

Hier hebben we ons de hele middag vermaakt met het rondstruinen en het inademen van de jaren 50 en 60 stijl van de USA aan de route 66.

 

Als besluit hebben we heerlijk gegeten bij een echt road cafe “cruisers”. Daar hebben Freek en Marcel de Ultimate Carnivor Challenge Burger genomen. Marcel heeft halverwege moeten passen, terwijl Freek met gemak de eindstreep haalde!

Daarna doorgereden naar onze overnachting KOA. Deze zit mooi in een bos verstopt. Een voorbode voor onze overnachtingen op Mather Campground in the Grand Canyon……….

We sluiten deze mooie dag af met een heerlijk kampvuur. De komende twee dagen hebben we in de Grand Canyon geen internet , dus tot over drie dagen dan maar……

Overnachting 15: van 30 juli op 31 juli Circle Pines KOA, Williams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *