Reisblog dag-16

Dag 16: Dinsdag 31 juli  op weg naar Grand Canyon

Vanmorgen vroeg vertrokken van de mooie campground Circle Pines in Williams om het laatste stukje naar de Gand Canyon  te rijden. Dit is een kaarsrechte weg naar ingang van de Canyon. Op vertoon van onze NP pas konden we zo doorrijden en waren we rond 09.45 bij het visitors center in de Grand Canyon!

Het is nog niet druk dus we laten ons voorlichten en besluiten dan eerst het uitzicht op Mather Point te gaan bekijken. Wat we daar zien is in 1 woord verpletterend. Wat een uitzicht over de Canyon. We zijn op de South Rim, want we zijn namelijk vanuit het zuiden komen aanrijden. Als we Mather Point hebben gezien besluiten we via de Rimm de Time Trail hike naar Grand Canyon Village te doen. Dit is een tocht langs de rand van de Canyon met de meest fantastische uitzichten. Woorden schieten tekort dus daarom maar wat foto’s….

Nadat we vanuit de Village ons weer hebben laten vervoeren naar het visitors center pakken we de camper en rijden we naar onze camper plek op Mather Campground. Hier krijgen we een plek (nr. 36) midden in het bos van de canyon. Prachtig!

Hierna nemen we  eerst de Blue route terug naar het centrale punt en vanaf daar laten we ons vervoeren met de Orange Line naar Yaki Point.

We hebben vandaag ong. 100 foto’s gemaakt dus die kunnen jullie bekijken als we terug zijn.

Hierna gaan we naar Pipe Creek Vista en doen de kleine hike naar South Kaibab Trailhead. Terwijl we daar zijn breekt er een gigantisch noodweer los met een echte thunderstorm. In een mum van tijd staat alles blank en moeten we in de regen wachten op de bus. Die komt gelukkig vlug, want dan breekt het pas echt los. We horen in de bus dat de andere bus lines in het park 1 voor 1 moeten worden afgesloten ivm water floods. In een stampvolle bus komen we weer aan in het visitors center. Hier staan we met velen te wachten op de andere bussen maar die komen met moeite aan. Gelukkig kunnen we doordrenkt de Blue line pakken naar Market Plaza East. Daar vluchten we het restaurant in en pakken een lichte maaltijd. Terwijl de regen met bakken naar beneden komt, nog nooit zo’n bui gezien, valt in het restaurant even de stroom uit door het onweer. Gelukkig wordt het droog en gaan we naar onze camper op Mather Campground, waar de tentbezitters de tenten aan het uitscheppen zijn. Nu even wachten en dan vanavond de zonsondergang in de Canyon gaan bekijken.

Overnachting  16: van 31 juli tot  1 augustus Mather Campground, zonder stroom en andere voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *