Reisblog dag 2

Dag 2: Dinsdag 17 juli  Camper ophalen, boodschappen en eerste dag in San Francisco

Overzichtskaart San Francisco

Nadat we lekker geslapen hebben in ons hotel in San Francisco hebben voor 08.00 al gebeld met RoadBear en van hun hoorden we dat we al om 09.00 zouden worden opgehaald . Dat is mooi vroeg. Dus gauw lekker ontbijten, waar we al door hebben dat hier meer Nederlanders hebben overnacht. Om ons heen horen we zelfs een beetje Twents…. Ook buiten tijdens het wachten op de transfer naar Road Bear komen we in gesprek met Nederlanders.

Bij Roadbear kregen we een goede uitleg (meer dan een uur en totaal 9 handtekeningen) over de verkeersregels en de camper, maar daar stond die dan: ons verblijf voor de komende 4 weken!! Het is een bijna nieuwe, 7000 miles gelopen en van april 2012. Het interieur ziet er fantastisch uit en alle comfort is aanwezig, zelfs een grote slide-out zodat het woongedeelte bijna een meter breder wordt.

Daarna eerst boodschappen doen bij de Foodmart. Even wennen aan de lengte van de camper maar gelukkig zijn wegen en parkeerplaatsen zeer breed. We halen maar direct alle benodigdheden, inclusief een extra grote pan. Elles heeft nog nooit zo’n lange kassabon gezien.

Omdat we al vroeg de camper hebben gekregen zijn we alvast  de eerste echte kilometers gaan maken vanuit Road Bear  richting ons RV Park over 1 van de bruggen van de San Francisco Bay.

We komen na een kalme en rustige rit aan en parkeren de camper op onze plek en sluiten alles aan. Alles gaat zeer soepel en we voelen ons al ervaren RV kampeerders. 🙂

Omdat alles tot nu toe zeer voorspoedig loopt besluiten we de shuttle van ons RV camp naar downtown San Francisco te gebruiken om al onze eerste verkenning van deze mooie stad te doen. Gelukkig schijnt de zon volop. We lopen helemaal van Chinatown via Lombard street naar Fishermans Warf en zien al verschillende keren een cable car. Best wel moe maar zeer voldaan komen we na een prachtige dag terug op het RV camp.  Bijkletsen, lekker slapen en morgen dag 2 in down-town San Francisco. Freek is extra vrolijk,  hij heeft in de Apple Store( de grootste van de wereld, zoals de Amerikanen dat altijd zo mooi zeggen) van zijn zuurverdiende centjes een iPhone 4s gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *