Reisblog dag-20

Dag 20: Zaterdag 04 augustus Verder rijden naar Monument Valley

We zijn aangeland in Utah. Na een rit van ongeveer 230 km (ons dag gemiddelde) zijn we de staatsgrens overgestoken.

Kort na de staatsgrens komen we aan in Monument Valley. Hier gaan we het park in.

In het park aangekomen willen we de tour door de vallei doen. Maar dit kan alleen met de, ter plekke aanwezige, Navajo indianen. Dit park is geen national park, maar wordt door indianen gerund. Zij hebben voor de tours een kleine monopolie hier, dat is aan de prijzen te merken. Ze willen $ 80 per persoon hebben. Dit is voor ons dan $320,– dat is ons te gortig(dit is GappenMetBeideHanden !) en we besluiten onze eigen kleine tour te maken.  Samen met onze telelens lukt het ons heel aardig eea vast te leggen

Ook (door een vriendelijke amerikaan) een foto van ons viertjes voor de beroemde berg (uit de films van John Wayne).

Hierna rijden we naar onze overnachting in Monument Valley op Gouldings Campground. We zitten midden tussen de rotsen met een fantastisch uitzicht op de verschillende beroemde bergen. We zitten blijkbaar op een oude Trading Post van de Pony Trail. (hier blijk je ook een tour te kunnen maken met Jeeps door Monument Valley voor “maar” $ 40,– pp!!)  Dit blijkt dezelfde tour als in het park te zijn.

Naast onze RV camping is er blijkbaar een Verborgen Boog in de rotsen. Marcel en Anja besluiten er heen te hiken. Ze vinden hem na enig zoeken en klimmen.

Eerst nu lekker zwemmen in het zwembadje van de camping en dan lekker eten (hopelijk) in het enige restaurantje van Gouldings.

Overnachting 20: van 4 op 5 augustus op Goulding’s Campground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *