Reisblog dag-21

Dag 21: Zondag 05 augustus Verder rijden naar Moab (Arches)

Vanmorgen op tijd vertrokken naar Moab.  Gisterenavond nog Nederlanders gesproken die net in Moab waren geweest en zij gaven ons een tip om in Moab een Jeep 4×4 te huren en daarmee Canyonlands en Arches te doen. Zij gaven ook de tip om met 4×4 de Schafer trail in Canyonlands NP te gaan rijden om hier de echte off-road experience te krijgen. Nou dat hebben we geweten. Wat gaaf.

Maar eerst de Jeep ophalen in Moab bij Moab Experience. Een zeer vriendelijke dame helpt ons en we krijgen na 8 handtekeningen zetten de Jeep mee. Een witte, Elles is helemaal blij.

Nu we de jeep hebben rijden we eerst naar het beroemde Arches park.  Met onze NP pas komen vlot binnen en daar besluiten we het halve park te gaan doen en dan de resterende tijd voor de off-road rit , de Schafer Trail, te gaan gebruiken. We moeten de Jeep om 18.00 uur inleveren.

Arches is inderdaad heel mooi, maar het is er ook erg warm. We gaan de Rainbow Arch bekijken en pakken onderweg diverse view’s mee.

Na ongeveer 2 uur rijden door Arches gaan we terug naar de Highway en zoeken de Schafer trail op. Deze is bereikbaar via Potash road. Deze eindigt bij een zoutwinning en dan is er alleen nog maar een rotsweg. Deze begint rustig, we komen zelfs nog een huur auto tegen , een Hyundai met 2 oudere mensen. (later niet meer gezien.) De weg wordt steeds ruiger en moelijker en de uitzichten worden steeds mooier.

We komen ook nog bij Fossil Point langs, Dit is een hoog punt boven de Colorado River. Op dit punt is de auto van de klif gereden in de film Thelma en Louise.

We rijden verder en de weg wordt nu zo slecht dat we twijfelen of we op de goede weg zijn. We kunnen maar met 5 Km/h  verder klimmen en dalen. De  gaten en rotsblokken waar we over heen rijden zijn soms zo diep en hoog dat enkele angstige momenten volgen ( zeker voor Anja). Het bordje speedlimit 15 Mijl is compleet overbodig. Harder dan 2 Mijl kun je echt niet op dat moment.

Uiteindelijk komen via een echte kronkelweg helemaal boven en maken we nog een foto. Je ziet rechtsonder op de foto nog de weg.

Gelukkig komen we uiteindelijk weer op een Highway terecht. We rijden weer terug naar Moab, maken de Jeep schoon(moet van de verhuurder), tanken hem af en leveren hem in zonder schade. Nu gauw boodschappen halen, camper bijtanken (weer $ 125,–) en dan naar ons RV park voor deze avond. Gauw even in het zwembad en dan echt de oranje stof afdouchen!!!

Morgen vroeg op om naar Bryce te rijden.

Overnachting 21: van 5 op 6 augustus Canyonlands RV park in Moab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *