Reisblog dag-23

Dag 23: Dinsdag 7 augustus  Doorrijden naar Zion park

Vanmorgen ons laatste echte ontbijtje bij de camper gehad. Morgen moeten we vroeg op want  dan moeten we naar Las Vegas rijden en voor 10.30 uur de camper schoon en wel inleveren, dus ontbijten we in de camper of onderweg. We ruimen de camper al iets op en vullen bij Ruby’s Inn al het propaan gas aan en we tanken opnieuw vol.

We rijden via de Highway 9 via de oostkant Zion Canyon in. Dit is veel mooiere weg  omdat je dan eerst over een bergkam heen moet en een mooie weg omlaag de canyon in hebt.

Als we bij de ingang komen moeten we $ 15,– bovenop onze NP pas betalen omdat we door een te kleine tunnel heen moeten. We moeten ons met deze tijdelijke pas melden bij een ranger die ons dan door de 1,2 mijl lange tunnel laat rijden terwijl het verkeer van de andere kant moet wachten op ons!  Heel speciaal allemaal en zeer goed geregeld. We merken direct dat het in Zion Canyon 20 gr. warmer is dan in Bryce Canyon. Het is vandaag in Zion 39 graden. Pffffff..

We gaan met de Shuttle het park in en bewonderen direct de mooie omgeving.

Omdat Freek nog last heeft van zijn teen (gestoten aan een stenen rand bij een tankstation) besluiten we maar 1 hike te lopen. We doen de lower trial naar een watervalletje. De omgeving is weer prachtig.

Mede door de warmte besluiten we tegen 15.00 uur het park te verlaten en gaan lekker iets eten in Jack’s Sports Bar.  Daarna rijden we de korte weg door naar ons laatste RV park, Zion River Resort. Deze ligt in Virgin aan de Zion river. Het is ontzettend mooi RV park gelegen aan Highway 9.

We duiken gauw de mooie pool en spa in en spoelen het zand en zweet van ons af.

Vanavond een lichte maaltijd van de restjes en nog lekker lang genieten van een warme avond en dan gaan we morgen om 07.00 op weg naar Las Vegas! Dit betekent wel dat we om 06.00 uur plaatstelijke tijd hier moeten gaan rijden omdat de tijdsgrens hier op een paar mijl afstand loopt.

Overnachting 23: van 7 op 8 augustus Zion River Resort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *