Reisblog dag 5

Dag 5: Vrijdag 20 juli, rijden naar Yosemite Park

Fantastische eerste dag in Yosemite.

Na een lekker rustig ontbijt op de KOA in Los Banos zijn we op tijd weggereden naar Yosemite, daar een national park pas gekocht voor alle parken en naar het Yosemite Visitor Center gegaan.

Daar hebben we de info opgehaald over het park en hebben gelijk besloten om morgen vroeg naar Glacier Point te gaan en dan de 4 mile trail naar beneden lopen. Dit is een down hill tocht van 3 uur.

Daarna hebben we het stukje in het park gelopen en de 1ste indrukken zijn overweldigend. We zagen al direct, toen we in de shuttlebus zaten,om naar een ander punt te gaan, onze 1ste beer.  Een fantastisch gezicht. Later ook nog een ree met 2 kleintjes gezien. Dit is echt een fantastisch park. We zijn benieuwd naar morgen.

Ook eten we nog gauw iets in Yosemite Park. Veel eekhoorns willen graag meeeten. Maar het is in heel Yosemite absoluut verboden de dieren te voeden.

Laat in de middag zijn we naar onze overnachting plek Hodgdon Meadow gereden. Dit is een camp in het National Park.  Het is een fantastische plek midden in het Pinetree bos met allemaal kampeerders (echte). We hebben het voedsel in de speciale Food storage gedaan.  Dit om te zorgen dat de beren niet je camper open breken op zoek naar voedsel. Na een rustige avond met allemaal kampvuren om ons heen gaan we slapen.

Overnachting 5: van 20 op 21 juli Hogdown Meadown in Yosemite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *