Reisblog 2016 Dag 11

 

Schermafbeelding 2016-07-30 om 09.50.07

Dag 11: Miami

Vanmorgen wederom vroeg opgestaan om op tijd bij de Bike and Roll verhuurshop in South Beach te zijn. We zijn heel erg op tijd, de verkeersdrukte viel mee. Omdat we moeten wachten gaan we even aan Ocean Boulevard op een terras zitten. Een prachtig terras.

site IMG_8212

We namen (omdat het al heel warm was)twee Smoothies en waren $ 35 kwijt. Welcome to Miami 🙂  Dan maar weer gauw naar Bike and Roll.

site IMG_8214

Hier krijgen we de fietsen en verschijnt onze gids voor de ochtend, Daniel. Hij zier er nog niet echt wakker uit maar dat verandert later gelukkig. We stappen op de fiets en hij neemt ons mee naar bijzondere plekjes en de fietstocht wordt steeds mooier. Nadat we eerst naar het noorden zijn gefietst en enkele plekken en gebouwen hebben gezien stoppen we even in de Botanic Garden. Heel mooi aangelegd en met grote vijvers en lekkere schaduw.

site IMG_8222

site IMG_8228

Daarna fietsen we verder en onze volgende stop is bij het Holocaust Memorial. We waren behoorlijk onder de indruk dat midden in het bruisende Miami zoveel aandacht was aan deze donkere periode uit de geschiedenis.  Het gigantische monument bestaat uit meerdere ruimtes en een vijver met zwart water (stelt de as voor van de ovens).

site IMG_8232

Uiteindelijk fietsen we door en komen langs mooie uitzichtspunten op Downtown Miami en de jachthavens.

site IMG_8244

site IMG_8237

Dan bereiken we het uiterste puntje van South Beach en pauzeren we even aan het strand. Fantastisch.

site IMG_8247

site IMG_8249

sitte IMG_8246

Na bijna 3 uur fietsen we terug naar ons begin punt en rijden voldaan weer terug naar Fort Lauderdale voor wat shopping en om af te koelen in het zwembad.

Overnachting: Ramada Fort Lauderdale Oakland Park

ramada Fort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *