Reisblog 2016 Dag 8

 

Schermafbeelding 2016-07-30 om 09.43.53

Dag 8:

Vanmorgen zijn we op tijd vertrokken om naar Everglades City midden in de Everglades te rijden en daar een airboat tocht over de Everglades te gaan maken.  Toen we in het dorpje waren bleek er meer dan genoeg keuze uit allerlei aanbieders van airboat rides. Het dorpje bestaat maar uit 500 inwoners die allen leven van airboat rides of vissen.

site IMG_8075

 

site IMG_8077

We waren mooi op tijd nadat we een hele mooie tocht hebben gereden door de Everglades over Route 41. Onderweg al een goede indruk gekregen van dit gebied.  De hele Everglades is eigenlijk een grote rivier die naar de zee trekt en daardoor een gigantisch moeraslandschap vormt.  We  kunnen direct mee op een boot samen met een Nederlands gezin met jonge kinderen. Leuk om samen met hen de tocht te maken. We varen door het mangrove gebied en het duurt niet lang of we zien de eerste krokodillen die hier leven.

site IMG_8103

site IMG_8096

De skipper maakt er een sensationele tocht van, we scheren door de mangrove bossen via zeer smalle doorgangen en paden. Rakelings langs de bomen en wortels. Een heel spektakel in ondiep water.

site IMG_8084

Onderweg natuurlijk nog meer krokodillen, een familie wasberen en nog veel vogels kunnen zien.

site IMG_8101

image1

Daarna zijn we doorgereden naar Key Largo, we zijn dus aangekomen in de Florida Keys. De temperatuur is fantastisch en een heerlijk briesje vanuit de zee rondom ons. We verblijven in een mooi hotel met een fantastisch zwembad.

site IMG_8105

Nadat we lekker gezwommen hebben zijn we gaan eten bij Hobo’s. Een American diner waar de plaatselijke mensen gaan eten.  Het was er druk en goed. Daarna hebben we nog een cocktail gedaan (onze eerste) bij Skippers aan de jachthaven achter ons hotel. Een mooie plek waar het windje heerlijk waait en zo de warmte goed vol te houden is.

site MG_8119

 

Overnachting: Holiday Inn Key Largo

holiday in key

 

Een gedachte over “Reisblog 2016 Dag 8”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *